Amsterdam en Diemen

Lori Weber

Hey!

Mijn naam is Lori Weber, coördinator van MDT! Naast dat ik misschien ook wel jong ben.. spreek ik niet voor elke jongere in Amsterdam. Dussss heb ik jou hiervoor nodig!

De maatschappelijke diensttijd is niet zomaar vrijwilligerswerk, het is een uitbreiding van jouw persoonlijke ervaring, talent en ontwikkeling. Het kan jou leiden naar een mogelijke baan voor de toekomst, je leert nieuwe mensen kennen, je neemt een kijkje in de samenleving en leert misschien wel wat je wel/niet leuk vindt om te doen in de toekomst. Daarnaast bieden we jou toffe trainingen, een super fijne ervaring en tot slot een aanbeveling op je CV.

Hieronder staan drie van de vele mogelijkheden wat jij als vrijwilliger kan doen in Amsterdam en Diemen! Ben je nieuwsgierig geworden? App, mail of bel gerust eventjes! Dan kijken we welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Jongerenpanel

Het jongerenpanel denkt na over wat jongeren aanspreekt. Niet alleen voor MDT maar afdelingsbreed! Wat vinden jongeren leuk en interessant en hoe houden wij ze enthousiast? Samen met andere jongeren ga je aan de slag, werk je jouw ideeën uit die wellicht naar een nieuw project leiden?

Naast dat je ideeën oppert, mag je deze uiteraard ook uitvoeren! Dus:

0 Ben jij tussen de 16 en 26 jaar?
0 Ben jij in het bezit van een mening?
0 Vind je het leuk om eens in de twee maanden met een leuke groep samen te brainstormen?
0 Ben je enthousiast, creatief en heb je humor?

Meld je aan via het formulier of neem contact op!

Tijd: 2 á 3 uurtjes eens in de twee maanden op een avond, uiteraard zorgen wij hier ook nog voor lekker avondeten!

Media Team

Is social media helemaal jouw ding? Ben jij elke dag aan het swipen, scrollen, liken en berichtjes te posten en wil je daar meer mee doen? Humanitas heeft een aantal social media kanalen… maar wat is nou de beste manier om deze in te zetten? Hoe bereiken we nou meer jongeren en volwassenen die graag iets voor een ander willen betekenen? We zouden heel graag gebruik maken van jouw ervaring.

Wanneer je aansluit bij het Media Team bedenk/maak je content voor social media kanalen. Eigenlijk zoals je gewoon doet op je eigen profiel… alleen nu dan voor een landelijke organisatie..? Super tof toch!

Denk hierbij aan foto’s, blogs, vlogs, verhalen, animaties, infographics, meer volgers

Tijd: voor het opzetten 2 uurtjes per week, daarna kan minder.

Meld je aan via het formulier of neem contact op!

Sociale activiteiten

Naast het mediateam en het jongerenpanel zijn er natuurlijk ook tal van andere activiteiten. Naast het maatje worden kun je ook een dagactiviteit organiseren, zoals een vrijwilligersuitje, een voorleesochtend, informatieavond voor ouders en ga zo maar door! Hieronder een aantal opties, natuurlijk zijn er meerdere mogelijkheden. Stuur even een appje! Dan leggen we je het graag verder uit.

0 Met een deelnemer op pad om iets leuks te doen, bijvoorbeeld een museum bezoeken, naar artis, naar de bieb of een klusje samen op te pakken. Dit kan ook samen met een studiegenootje.

0 Vrijwilliger worden bij de Kindervakantieweken, je kunt mee als groepsleiding, maar ook dienen als hand en span diensten voor de week!

0 Een interessante avond organiseren voor ouders rondom een bepaald thema.

0 Vrijwilligersfeest/nieuwjaarsborrel organiseren en opzetten, je bent van A tot Z betrokken en zet dit samen in een groep op.

Tijd: dit kan variëren per activiteit, van een dag naar een aantal uurtjes verdeeld over een paar weken! Stuur een appje voor meer informatie.

Meld je aan via het formulier of neem contact op!