Groningen

Petra Jonkman

Mijn naam is Petra en ik hou me bij Humanitas Groningen vooral bezig met activiteiten voor kinderen jongeren. In Groningen wonen veel mensen van verschillende leeftijden en achtergronden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En ik ben er trots op dat er in onze stad ieder jaar meer dan 3000 vrijwilligers zijn die via Humanitas iets voor een ander willen doen.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!

Dus ben jij een theeleut of een knutselkampioen, kun je goed voorlezen, hou je van samen erop uit gaan of heb je een ander talent of een hobby die je met iemand wilt delen? Heb je levenservaring die je voor een ander wilt inzetten? Voel je je op je gemak bij ouderen of kan je juist goed met kinderen opschieten? Laat het me weten via Whatsapp, mail of telefoon en ik ga op zoek naar een mooie match!

 

Maatje van een kind of jongere

Sommige kinderen en jongeren groeien op in lastige omstandigheden: er is armoede, ouders hebben door zorgen of ziekte weinig aandacht voor ze of ze vinden het lastig vrienden te maken. Een maatje maakt het verschil door samen leuke dingen te ondernemen. Bak samen een taart, speel een potje FIFA of ga naar de kinderboerderij. Jij blij, zij blij!

Je spreekt een keer per week af met je maatje. Om een band op bouwen, ga je het contact aan voor minimaal een jaar.

Meer weten? Stuur een berichtje via het formulier of stuur een appje.

Kindervakantieweken

Voor kinderen die om verschillende redenen niet met hun ouders op vakantie kunnen gaan organiseert Humanitas vakantieweken in Orvelte, Appelscha en Bakkeveen. Een team van vrijwilligers bezorgt de kinderen een heerlijke vakantieweek. Je begeleidt en verzorgt de kinderen en voert een programma uit met veel leuke activiteiten, ontspanning en plezier op de vakantielocatie.

Je bent één week in de zomervakantie beschikbaar van zaterdag tot zaterdag. Op zaterdag 22 juni neem je deel aan een trainingsdag.

Kijk voor meer informatie op Facebook of op de website. Vragen? Stuur een berichtje via het formulier of stuur een appje.

Met Elkaar

Heb jij een talent of een hobby die je wilt delen met anderen? Vrijwilligers organiseren een activiteit voor mensen die graag eens wat vaker anderen willen ontmoeten om samen iets te ondernemen. Er zijn al schilder-, kook-, wandel- en knutselclubjes. Misschien wil jij samen met één of twee andere vrijwilligers wel een fotografeer,- skeeler- of breiclubje beginnen. Of heb je een heel ander idee!

Je organiseert samen met één of twee anderen een activiteit, bijvoorbeeld een middag in de twee of drie weken. Je kunt een bestaand clubje komen versterken of een nieuwe activiteit beginnen. Voor de continuïteit doe je dit minimaal een jaar.

Meer weten? Stuur een berichtje via het formulier of stuur een appje.