Groningen

Maatje van een kind of jongere

Sommige kinderen en jongeren groeien op in lastige omstandigheden: er is armoede, ouders hebben door zorgen of ziekte weinig aandacht voor ze of ze vinden het lastig vrienden te maken. Een maatje maakt het verschil door samen leuke dingen te ondernemen. Bak samen een taart, speel een potje FIFA of ga naar de kinderboerderij. Jij blij, zij blij!

Je spreekt een keer per week af met je maatje. Om een band op bouwen, ga je het contact aan voor minimaal een jaar.

Meer weten? Stuur een berichtje via het formulier of stuur een appje.

Voorlezen

Ga je graag met kinderen om, houd je van taal en heb je een uurtje per week over? Ga dan gezellig met een kind lezen! Zo help je bij het vergroten van de woordenschat en stimuleer je het plezier in lezen.

Tijdens een training leer je hoe je spelenderwijs de taalontwikkeling van een kind kunt stimuleren. De ouders zijn aanwezig als jij komt voorlezen. Zo leren zij hoe zij ook zelf de woordenschat en het leesplezier van hun kind kunnen vergroten.

Je gaat één keer per week naar het kind toe. Om een band op bouwen en echt een verschil te kunnen maken doe je dat minimaal een jaar.

Meer weten? Stuur een berichtje via het formulier of stuur een appje.

Vluchtelingenmaatje

Wil jij een statushouder wegwijs maken in Groningen? Dat betekent samen het papierwerk doen maar ook op pad in wijk en stad om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen. Zo zorg je dat iemand zich welkom voelt en kan meedoen in onze stad. Het geeft jou de kans om kennis te maken met andere culturen en buiten je eigen ‘bubbel’ te komen.

Via trainingen en online informatie leer je wat jullie moeten oppakken en waar je alert op moet zijn. Hoe eerder iemand op eigen benen staat, hoe beter!

Je spreekt de eerste maanden wekelijks met elkaar af, later meestal minder vaak. Om een vertrouwensband op te bouwen en écht te horen wat de wensen en behoeften zijn, ben je minimaal zes maanden iemands maatje.

Meer weten? Stuur een berichtje via het formulier of stuur een appje.