Kop Van Noord-Holland

Ga je met ons mee op reis?

Hi! Wij zijn Lori en Denise en wij nemen jou graag mee op reis!

Wil jij je inzetten voor een ander en daarbij jouw eigen talenten ontwikkelen? Dan ben je bij ons aan het goede adres! 🙂 Wij bieden je een mooie ervaring tijdens onze MDT reis.

In een periode van zes maanden ga je aan elke week aan de slag met vrijwilligerswerk. Iets wat bij jou past! Misschien wil je als maatje aan de slag om iemand een steuntje in de rug te bieden, bijvoorbeeld om anderen jongeren te helpen bij hun financiën, het voorlezen van kinderen die de Nederlandse taal nog niet goed kennen of ben je juist heel goed met social media. Wij zoeken samen naar de beste plek voor jou.

In deze reis ga je ook in een groep met andere jongeren op zoek naar jouw talenten en persoonlijke ontwikkeling. Zo ontdek je met een talentenscan waar jij goed in bent! Lori en Denise ondersteunen jou hierbij! Ook kun je nog meer leuke workshops en trainingen kiezen.

Je kunt bij ons starten wanneer het jou uitkomt en ben je ongeveer een halfjaar elke week 4 uurtjes beschikbaar.

Lijkt dit jou leuk? Bel of app ons, dan maken we een afspraak. Wij hebben er zin in.

Voor meer informatie kun je ons ook volgen op instagram.

Vriendschappelijk Huisbezoek

Bijna een kwart van alle Nederlanders voelt zich eenzaam. Soms speelt ziekte of ouderdom een rol. Maar er zijn ook mensen die niet zo makkelijk contact leggen. Dan bestaat de kans dat mensen eenzaam worden.

Wat is vriendschappelijk huisbezoek? 

Bij vriendschappelijk huisbezoek ga je op bezoek bij mensen thuis. Samen onderneem je activiteiten, doe je een spelletje, maak je een wandeling of ga je naar de stad om een kopje koffie te drinken.

 

Tijd: je spreekt 1 keer per week/ 2 weken af met je maatje. Om een band op te kunnen bouwen duren maatjesprojecten minimaal 1 jaar.

Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje!

Voorlees Express

Thuis voorlezen aan kinderen is leuk, gezellig én ze leren op een speelse manier beter Nederlands.

Als voorlezer ga je twintig weken langs bij een gezin in de buurt. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin.

 

Tijd: je spreekt 1 keer per week/ 2 weken af met je maatje. Om een band op te kunnen bouwen duren maatjesprojecten minimaal 1 jaar.

Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje!

 

 

Jongerenmaatje/Match-Up

Vind je het leuk om met jongeren op te trekken? Als maatje spreek je af met een jongere om iets leuks te gaan doen. Een goed gesprek, of gewoon thee drinken en kletsen, samen voetballen, mee naar een sportvereniging, helpen met het huiswerk, naar een open dag van een nieuwe opleiding, noem maar op.

Jongerenmaatjes zijn er voor jongeren die wat extra aandacht en hulp kunnen gebruiken. Het draait om vriendschap, vertrouwen en gezelligheid. Met als doel: voorkomen van isolement en problemen die daar uit voortvloeien. Het kost je minimaal een uurtje per week en je krijgt er veel voor terug, zoals voldoening, dankbaarheid en een toffe training die Humanitas aanbiedt.

Wil jij voor een jongere een maatje zijn? Samen leuke dingen, maar ook een luisterend oor zijn? Jouw inzet en talent zijn van groot belang en van harte welkom!

Tijd: je spreekt 1 keer per week / 2 weken af met je maatje. Om een band op te kunnen bouwen duren maatjesprojecten minimaal 1 jaar. Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje.

Get A Grip

Jongeren vanaf 16 jaar staan vaak voor het eerst financieel op eigen benen. Van alle jongeren tussen de 18 en 25 jaar heeft 42% minimaal schulden, een lening of een betalingsachterstand. Ze hebben bijvoorbeeld een studieschuld, openstaande rekeningen voor ziektekosten, telefoonabonnementen, sportschool en online aankopen. Jongeren staan vaak rood bij de bank of hebben geld geleend van vrienden of familie.

Als vrijwilliger van Humanitas Get a Grip help je hen weer zicht op een toekomst zonder schulden te krijgen. Je bent zelf nog redelijk jong en weet goed wat er speelt in het leven van jongeren.

Lijkt het jou leuk om een jongere hierbij te helpen? Stuur een appje of een berichtje via ons formulier.