Utrecht

VRIJWILLIGERSWERK & TALENTONTWIKKELING

Wil jij je inzetten voor een ander? En wil je tegelijkertijd je eigen talenten ontwikkelen?

Bij Make a Difference Today doe je vrijwilligerswerk en volg je een talentontwikkelingstraject. Zo maak je het verschil voor een ander en groei je zelf ook.

Je wordt maatje bij een van onze projecten, bijvoorbeeld Studiemaatjes of Taalmaatjes. Of gaat aan de slag bij een van de projectgroepen van Humanitas, bijvoorbeeld het Mediateam.

Daarnaast ga je aan de slag met talentontwikkeling. Dit duurt 6 maanden en er is ongeveer elke twee maanden een bijeenkomst. We doen dit in groepsverband, dus met zo’n 8 andere jongeren die ook meedoen aan MDT. We starten met een Talentenscan (Clifton Strengths Finder). Hier komt je unieke top 5 talenten uit. Hieruit wordt je gekoppeld aan iemand anders uit je groep. Samen ga je op onderzoek naar je talenten en hoe je je nog wil ontwikkelen. Je stelt doelen en in intervisie-bijeenkomsten ga je hier dieper op in.

Make a Difference Today is voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar.

Nieuwsgierig geworden? App, bel of mail en dan spreken we elkaar snel!

Vergeet niet om onze Instagram pagina te volgen.

DE COACHES

Bij Make a Difference Today kom je 2 coaches tegen: Vera en Emma.

Vera
Wat vind jij leuk, waar wil je in groeien en waar loop je tegenaan in het contact met jouw maatje? Vertel het me en we gaan ermee aan de slag; tijdens een interactieve workshop of individueel gesprek!

Emma
Na mee te hebben gedaan met de eerste MDT groep ben ik doorgegroeid. Nu ben ik coördinator en coach voor MDT. Ik vind het leuk om mensen te coachen in het vinden en inzetten van hun talenten. Samen kijken we naar hoe je je talenten nu al gebruikt en hoe je nog kan groeien. Wie weet spreek ik je snel!

Studiemaatje

Ben je sociaal, geduldig en initiatiefrijk en lijkt het je leuk een medestudent te ondersteunen tijdens het studeren?  Dan zou je zomaar het perfecte studiemaatje kunnen zijn :).

Als Studiemaatje spreek je wekelijks af met een medestudent die stress of moeilijkheden ervaart tijdens zijn/haar studententijd. Je studeert samen, maakt een planning of drinkt gewoon samen wat. Zodat jullie samen student zijn!

Je kunt maatje worden als je:

– MBO/HBO/WO student bent of maximaal 2 jaar geleden je studie hebt afgerond.
– in Utrecht woont of studeert.
– het leuk vindt om een medestudent te ondersteunen.
– het leuk vindt om je te verdiepen in hoe iemand leert en hoe je iemand motiveert.
– eventueel iemand wegwijs wil maken in het studentenleven.

Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje.

Thuisonderwijsmaatje

Ben je geïnteresseerd in onderwijs, de Nederlandse taal en wil jij kinderen en jongeren graag iets leren? Ga dan aan de slag als thuisonderwijs maatje!

Het valt niet altijd mee om thuisonderwijs te organiseren, als je nog niet lang in Nederland bent. Daarom is Thuisonderwijsmaatjes er: ervaren Nederlanders helpen op afstand mee als het thuisonderwijs bij gezinnen die nieuw zijn in Nederland niet goed lukt.

Als maatje ondersteun je online of offline een kind of jongere (6-18) jaar uit een nieuwkomers gezin met schoolwerk en het oefenen van de Nederlandse taal.

Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje

Social Media Creator

Creëer toffe content en inspireer andere jongeren om ook vrijwilligerswerk te gaan doen! Je beheert ons Instagram-account en laat je zien wat je allemaal kunt doen bij Make a Difference Today.

En natuurlijk doe je zelf ervaring op in en met social media. En dat komt altijd goed van pas!

Je kunt hier je creativiteit helemaal in kwijt.

Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje.

Taalmaatje

Wil jij iemand begeleiden naar beter Nederlands, zodat je maatje zich beter kan redden in de samenleving?

Als Taalmaatje help je een ander beter Nederlands spreken – voor een gesprek met de huisarts, bij de groenteboer. Of gewoon, een babbeltje met de buurvrouw. De deelnemers aan het Taalmaatjesproject komen uit alle windstreken en willen graag beter Nederlands leren spreken.

Als Taalmaatje spreek je elke week af met je maatje. Je gaat naar het huis van je maatje of jullie gaan er samen op uit – naar de stad, bibliotheek of buurthuis of wat je maar wilt! Je oefent samen ongeveer 1,5 – 2 uur en je geeft wat huiswerk op.

Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje