Utrecht

ROSANNE

Jij wilt je toch ook inzetten voor een ander én daarbij je eigen talenten ontwikkelen? En dat het ook nog eens past binnen jouw kostbare tijd? Wij bieden je een mooie ervaring tijdens onze MDT reis!

In zes maanden tijd ga je wekelijks aan de slag met vrijwilligerswerk dat bij jou past. Misschien wil je als taalmaatje iemand helpen met het beter leren spreken van de Nederlandse taal of wil je een andere jongere helpen met het op orde krijgen van zijn/haar financiën. Of misschien is social media wel helemaal jouw ding. We zoeken samen naar de beste plek voor jou.

Ook ga je in een groep met andere enthousiaste jongeren aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Zo ontdek je met de talentenscan wie je bent en waar nu écht je talenten liggen. En er zijn nog vele andere toffe trainingen die je naar jouw smaak kunt kiezen!

Start op een moment dat het jou goed uitkomt. Je bent ongeveer 4 uur per week bezig voor een periode van 6 maanden.

Nieuwsgierig geworden? App, bel of mail me en dan spreken we elkaar snel!

Vergeet vooral ook niet om onze Instagram pagina te volgen. Hier zie je wat je allemaal kan doen!

VERA

Mijn naam is Vera en ik ben jongerencoach bij Young Ambition. Het komende jaar sta ik klaar om ondersteuning te bieden aan MDT-maatjes. Wat vind jij leuk, waar wil je in groeien en waar loop je tegenaan in het contact met jouw maatje? Vertel het me en we gaan ermee aan de slag; tijdens een interactieve workshop of individueel gesprek!

Vergeet vooral ook niet om onze Instagram pagina te volgen. Hier zie je wat je allemaal kan doen!

Get a Grip

Ben jij goed met financiën, geduldig en help jij graag anderen? Dan is maatje bij Get a Grip echt wat voor jou!

Hoe hou je overzicht? Hoe voorkom je dat je in de problemen raakt? Veel jongeren hebben een lening, schulden of een betalingsachterstand.

Samen met je deelnemer werk je aan het creëren van overzicht, grip te krijgen op hun geldzaken en werken aan een toekomst zonder schulden!

Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje

 

 

Social Media Creator

Creëer toffe content en inspireer andere jongeren om ook vrijwilligerswerk te gaan doen! Samen met andere jongeren beheer je ons Instagram-account en laat je zien wat je allemaal kunt doen bij Make a Difference Today.

En natuurlijk doe je zelf ervaring op in en met social media. En dat komt altijd goed van pas!

Of wil je liever gave plaatsjes schieten voor onze socials? Dan is mediacreator misschien iets voor jou!

Als mediacreator ga jij voor ons op pad om foto’s te maken. Soms hebben we een specifieke foto nodig van bijvoorbeeld een training. En soms weten we niet zo goed wat we willen en vertrouwen we graag op jouw (foto)inspiratie.

Je kunt hier je creativiteit dus helemaal in kwijt! En als je het ook leuk vindt om de foto’s verder vorm te geven, dan kan dat ook. In ons Canva Pro-account kun je lekker aan de slag.

Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje

Thuisonderwijsmaatje

Ben je geïnteresseerd in onderwijs, de Nederlandse taal en wil jij kinderen en jongeren graag iets leren? Ga dan aan de slag als thuisonderwijs maatje!

Het valt niet altijd mee om thuisonderwijs te organiseren, als je nog niet lang in Nederland bent. Daarom is Thuisonderwijsmaatjes er: ervaren Nederlanders helpen op afstand mee als het thuisonderwijs bij gezinnen die nieuw zijn in Nederland niet goed lukt.

Als maatje ondersteun je online of offline een kind of jongere (6-18) jaar uit een nieuwkomers gezin met schoolwerk en het oefenen van de Nederlandse taal.

Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje

Studiemaatje

Ben je sociaal, geduldig en initiatiefrijk en lijkt het je leuk een medestudent te ondersteunen tijdens het studeren?  Dan zou je zomaar het perfecte studiemaatje kunnen zijn :).

Als Studiemaatje spreek je wekelijks af met een medestudent die stress of moeilijkheden ervaart tijdens zijn/haar studententijd. Je studeert samen, maakt een planning of drinkt gewoon samen wat. Zodat jullie samen student zijn!

Je kunt maatje worden als je:

– MBO/HBO/WO student bent of maximaal 2 jaar geleden je studie hebt afgerond.
– in Utrecht woont of studeert.
– het leuk vindt om een medestudent te ondersteunen.
– het leuk vindt om je te verdiepen in hoe iemand leert en hoe je iemand motiveert.
– eventueel iemand wegwijs wil maken in het studentenleven.

Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje.

Taalmaatje

Wil jij iemand begeleiden naar beter Nederlands, zodat je maatje zich beter kan redden in de samenleving?

Als Taalmaatje help je een ander beter Nederlands spreken – voor een gesprek met de huisarts, bij de groenteboer. Of gewoon, een babbeltje met de buurvrouw. De deelnemers aan het Taalmaatjesproject komen uit alle windstreken en willen graag beter Nederlands leren spreken.

Als Taalmaatje spreek je elke week af met je maatje. Je gaat naar het huis van je maatje of jullie gaan er samen op uit – naar de stad, bibliotheek of buurthuis of wat je maar wilt! Je oefent samen ongeveer 1,5 – 2 uur en je geeft wat huiswerk op.

Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje