Utrecht

VRIJWILLIGERSWERK & TALENtONTWIKKELING

Wil jij je inzetten voor een ander? En wil je tegelijkertijd je eigen talenten ontwikkelen?

Bij Make a Difference Today doe je vrijwilligerswerk en volg je een talentontwikkelingstraject. Zo maak je het verschil voor een ander en groei je zelf ook.

Je wordt maatje bij een van onze projecten, bijvoorbeeld Studiemaatjes of Taalmaatjes. Of gaat aan de slag bij een van de projectgroepen van Humanitas, bijvoorbeeld het Mediateam.

Daarnaast ga je aan de slag met talentontwikkeling. Dit duurt 6 maanden en er is ongeveer 1x per maand een online bijeenkomst. We doen dit in groepsverband, dus met zo’n 8 andere jongeren die ook meedoen aan MDT. We starten met een Talentenscan (Clifton Strengths Finder). Hier komt je unieke top 5 talenten uit. Vervolgens ga je een aantal workshops volgen. Bijv. ontmoet je automatische piloot of professionele relaties. We kijken naar waar jij graag meer over wilt leren. Ook krijg je je eigen coach, waarmee je 3x een persoonlijk coachingsgesprek kunt voeren.

Make a Difference Today is voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar.

Nieuwsgierig geworden? App, bel of mail en dan spreken we elkaar snel!

Vergeet niet om onze Instagram pagina te volgen.

DE COACHES

Bij Make a Difference Today kom je 3 coaches tegen: Vera, Rosanne en Charlotte.

Vera
Wat vind jij leuk, waar wil je in groeien en waar loop je tegenaan in het contact met jouw maatje? Vertel het me en we gaan ermee aan de slag; tijdens een interactieve workshop of individueel gesprek!

Rosanne
Samen met jou kijken waar je talenten liggen, dat is mijn kracht. Naast de leuke workshops en trainingen die je volgt, heb ik met jou individuele gesprekken om te kijken hoe jij nu ook echt je talenten kan gaan inzetten. Wie weet spreek ik jou snel!

Charlotte
Toen ik een paar jaar geleden klaar was met mijn studie, dacht ik “en nu?”. Ik had nog geen idee wie ik was en wat ik goed kon. Terwijl het wel leerzaam en heel leuk is om daar mee aan de slag te gaan. Daarom vind ik de combi van vrijwilligerswerk én talentontwikkeling die we bij MDT hebben zo goed. Hiermee kun je echt veel leren over jezelf. En ik help je daar graag bij!

Studiemaatje

Ben je sociaal, geduldig en initiatiefrijk en lijkt het je leuk een medestudent te ondersteunen tijdens het studeren?  Dan zou je zomaar het perfecte studiemaatje kunnen zijn :).

Als Studiemaatje spreek je wekelijks af met een medestudent die stress of moeilijkheden ervaart tijdens zijn/haar studententijd. Je studeert samen, maakt een planning of drinkt gewoon samen wat. Zodat jullie samen student zijn!

Je kunt maatje worden als je:

– MBO/HBO/WO student bent of maximaal 2 jaar geleden je studie hebt afgerond.
– in Utrecht woont of studeert.
– het leuk vindt om een medestudent te ondersteunen.
– het leuk vindt om je te verdiepen in hoe iemand leert en hoe je iemand motiveert.
– eventueel iemand wegwijs wil maken in het studentenleven.

Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje.

Thuisonderwijsmaatje

Ben je geïnteresseerd in onderwijs, de Nederlandse taal en wil jij kinderen en jongeren graag iets leren? Ga dan aan de slag als thuisonderwijs maatje!

Het valt niet altijd mee om thuisonderwijs te organiseren, als je nog niet lang in Nederland bent. Daarom is Thuisonderwijsmaatjes er: ervaren Nederlanders helpen op afstand mee als het thuisonderwijs bij gezinnen die nieuw zijn in Nederland niet goed lukt.

Als maatje ondersteun je online of offline een kind of jongere (6-18) jaar uit een nieuwkomers gezin met schoolwerk en het oefenen van de Nederlandse taal.

Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje

Social Media Creator

Creëer toffe content en inspireer andere jongeren om ook vrijwilligerswerk te gaan doen! Je beheert ons Instagram-account en laat je zien wat je allemaal kunt doen bij Make a Difference Today.

En natuurlijk doe je zelf ervaring op in en met social media. En dat komt altijd goed van pas!

Je kunt hier je creativiteit helemaal in kwijt.

Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje.

Taalmaatje

Wil jij iemand begeleiden naar beter Nederlands, zodat je maatje zich beter kan redden in de samenleving?

Als Taalmaatje help je een ander beter Nederlands spreken – voor een gesprek met de huisarts, bij de groenteboer. Of gewoon, een babbeltje met de buurvrouw. De deelnemers aan het Taalmaatjesproject komen uit alle windstreken en willen graag beter Nederlands leren spreken.

Als Taalmaatje spreek je elke week af met je maatje. Je gaat naar het huis van je maatje of jullie gaan er samen op uit – naar de stad, bibliotheek of buurthuis of wat je maar wilt! Je oefent samen ongeveer 1,5 – 2 uur en je geeft wat huiswerk op.

Meer weten? Stuur een berichtje via ons formulier of stuur een appje