Word maatje

Kinderen en jongeren

Ben jij sportief, creatief of geduldig? Dan is een project waarbij je een kind of leeftijdsgenoot ondersteunt iets voor jou. Ga samen sporten, spelen of help met huiswerk.

Bij Humanitas zijn verschillende projecten waar je samen met een kind of jongere aan de slag gaat. De mogelijkheden kunnen per afdeling verschillen. Neem contact op met de Humanitas afdeling bij jou in de buurt en vraag wat er mogelijk is.

Tijd: je spreekt 1 keer per week / 2 weken af met je maatje.

Praktische ondersteuning

Werk samen met je maatje naar een concreet resultaat. Help bijvoorbeeld iemand met de Nederlandse taal of met het op orde krijgen van zijn of haar financiële administratie.

Bij Humanitas zijn verschillende projecten waar je concreet aan de slag gaat om iemand te ondersteunen. In elke afdeling is wel een taalmaatjes of thuisadministratie project. De mogelijkheden kunnen per afdeling verschillen. Neem contact op met de Humanitas afdeling bij jou in de buurt en vraag wat er mogelijk is.

Tijd: je spreekt 1 keer per week / 2 weken af met je maatje.

Ouderen

Ga langs bij iemand die zich alleen voelt. Gewoon voor een praatje, een wandeling en een kopje thee. Of onderneem samen leuke activiteiten, zodat de ander weer (meer) plezier in het leven krijgt. Het draait om aandacht, want van aandacht knapt ieder mens om.

Bij Humanitas zijn verschillende maatjesprojecten waar het in eerste instantie draait om jouw aanwezigheid. Bijvoorbeeld het project vriendschappelijk huisbezoek. Neem contact op met de Humanitas afdeling bij jou in de buurt en vraag wat er mogelijk is.

Tijd: je spreekt 1 keer per week / 2 weken af met je maatje.